Tradičná slovenská kuchyňa je skvelá a obľúbená, no nemenej populárne sú aj svetové kuchyne. Na ktoré sa oplatí si posvietiť prostredníctvom zoznamu na donappetit.sk?
Japonská kuchyňa: zoznámte sa s najzdravšími jedlami sveta
Japonská kuchyňa je veľmi osobitá, harmonická a starostlivo naservírovaná. Nezaobíde sa bez tradičných paličiek, ktoré sa využívajú takmer pri každom jedle. Tiež je bohatá na antioxidanty, spomeňte si len na všadeprítomný zelený čaj. V jedálničku nájdete predovšetkým zeleninu, ryžu, morské riasy a morské plody, ryby, huby alebo sójové potraviny. V japonskej kuchyni chýba korenie, vystačí si so zeleným chrenom wasabi, sójovou omáčkou a zázvorom. Určite si na donappetit.sk kliknite na reštaurácie, ktoré podávajú sushi alebo typickú japonskú miso polievku.
Na vlnách voňavej Indie
Indická kuchyňa je veľmi pestrá, často vegetariánska, no s rôznymi druhmi korenín. Badián, kardamón, koriander, kurkuma, rímska rasca, fenikel, horčičné semienko, muškátový oriešok, klinčeky, škorica, šafran alebo čili k nej rozhodne patria. Dokonale prevoňajú a dochutia indické pokrmy. Ak je pre indickú kuchyňu niečo typické, je to tiež jogurt a najrôznejšie druhy strukovín, najmä šošovica. Ak chcete vyskúšať rýdzo indickú chuť, stačí málo, v reštaurácii zo zoznamu na donappetit.sk ochutnajte kura na spôsob Tikka Masala.
Nech žije pálivé Mexiko!
Mexická kuchyňa je rovnaká ako tamojší obyvatelia – temperamentná a ostrá! No ak veľmi chcete, nájdete aj nepálivé zdravé pochúťky. Mexická kuchyňa je bohatá na zeleninu a exotické ovocie. Avokádo, citrusové plody, mango, papája, banány, opuncie, ale aj broskyne alebo jablká – to sú základné ovocné ingrediencie mexickej kuchyne. Na svoje si prídu aj milovníci sladkých jedál, ktoré sú v Mexiku prevoňané vanilkou a kakaom. Slané mexické variácie sú tvorené prevažne z kukurice, tekvíc, fazule, paprík a paradajok. Čo poviete na tortilly? Nechajte si ich naservírovať v jednej z reštaurácií, ktoré nájdete na donappetit.sk!
Zážitková talianska kuchyňa si podmaní vaše zmysly
Talianska kuchyňa sa dá označiť nielen ako najzdravšia, ale aj ako najatraktívnejšia alebo najrozmanitejšia a patrí tiež k tým najobľúbenejším. Toľko superlatívov, až by bol hriech nevyraziť do pravej talianskej reštaurácie! Pizza a cestoviny – to sú snáď najtypickejšie talianske pochúťky. A čo robí túto kuchyňu takou úžasnou? Predovšetkým je to čerstvá zelenina, paradajky, papriky, uhorky, artičoky, baklažán, špargľa, cesnak, tiež bylinky ako bazalka, saturejka, oregano či petržlen, samozrejme tiež kapary, olivy a olivový olej. V menu talianskych reštaurácií sú hojne zastúpené aj ryby a morské plody, vynikajúce syry ako je parmezán, gorgonzola, mozzarella, ricotta alebo mascarpone.
Grécka kuchyňa praje fete a olivám
Celkovo si zakladá na čerstvých ingredienciách, stráviteľnosti a jednoduchosti pokrmov, no využíva aj aromatické divoké bylinky. Je plná tmavej listovej zeleniny v kombinácii s olivovým olejom, jedálny lístok dopĺňajú aj ryby a morské plody, strukoviny a samozrejme ovocie. Pokiaľ chcete vyskúšať niečo z gréckych chutí, siahnite po špenáte v kombinácii s cesnakom. Alebo si doprajte osviežujúce grécke tzatziki – uhorkový šalát s gréckym jogurtom, ktorý je dochutený olivovým olejom, cesnakom, korením a soľou. Tak čo, už máte jasno v tom, kam vás dnes vaše chuťové poháriky zavedú? Kliknite na donappetit.sk a nájdite reštauráciu, ktorá bude dokonale zodpovedať vašim chutiam!
Reklamný článok