Leto a šťavnaté ovocie, ovocné šťavy a zmrzliny patria neodmysliteľne k sebe. Ide o čas, kedy sebe aj svojej rodine doprajeme príjemne vychladené kúsky ovocia a dodáme tak nášmu telu pôžitok nielen chladivý, ale hlavne vitamínový. Nevynechávajte v lete ani grep, ktorého horkastá chuť skvele doplní letné ovocné šaláty, ale veľmi dobre osvieži napríklad aj zmrzlinu.
Aj tento rok všetci meteorológovia predpovedajú rovnaké leto: bude opäť horúce a suché. Práve v takomto období náš organizmus ocení osviežujúcu dávku ovocia, ktorá tiež dodá do tela prospešné látky. Vynechať by sme nemali ani grep, citrus, ktorý ako jediný oproti všetkým ostatným nepochádza z Ázie ale z Barbadosu. Obľúbenosť grepu potvrdzuje aj to, že jeho príjemnú horko-sladkú chuť nájdeme v mnohých produktoch. Jedným z najnovších sú obľúbené cukríky Haribo, ktoré uvádzajú na trh novinku inšpirovanú práve chuťou grepu.
Skvelý v zmrzline i v šaláte
Grep sa hodí do slaných aj sladkých pokrmov. Môžeme ho jesť v šaláte alebo samostatne, ale výborne chutí aj v domácej zmrzline. Jej príprava nie je zložitá, vyskúšať môžete napríklad domácu grepovo bazalkovú zmrzlinu, ktorou očaríte všetkých svojich blízkych.
Grapefruitová zmrzlina s citrónom a bazalkou
Suroviny
400 ml plnotučného mlieka
200 ml smotany na šľahanie
80 ml čerstvej šťavy z grapefruitu
80 ml čerstvej citrónovej šťavy
100 – 150 g krupicového cukru (podľa chuti)
2 lyžice kukuričného škrobu
štipka soli
15 lístkov čerstvej bazalky
1 balenie Haribo Grapefruit
bazalkový cukor na ozdobenie
Postup
- Mlieko zmiešajte so smotanou, cukrom a štipkou soli. Šťavu z grepu a citróna premiešajte s kukuričným škrobom.
- Pripravte si vodný kúpeľ. Doňho dajte veľkú misu a do nej nalejte mliečnu zmes. Vodu nechajte prebublávať, nemala by úplne prudko vrieť, ale skôr jemne sa variť. Mliečnu zmes premiešavajte metličkou. Až bude horúca, prilejte ovocnú šťavu s kukuričným škrobom.
- Opäť intenzívne miešajte. Zmes začne nad jemne bublajúcou vodou hustnúť. Až sa vám bude zdať dosť hustá, zložte ju z vodného kúpeľa. Bude to trvať asi tri minúty. Za častého miešania nechajte vychladnúť.
- Po úplnom vychladnutí dajte misu so základom na zmrzlinu ešte na hodinu do chladničky. Potom vyberte von a do zmesi vsypte nadrobno nasekanú bazalku. Nadrobno nakrájajte pár cukríkov Haribo Grapefruit a dobre zamiešajte.
- Teraz máte dve možnosti. Kto má zmrzlinovač, tak zmes premiestni do stroja, ktorý za stáleho miešania vyrobí lahodnú a jemnú zmrzlinu. Kto zmrzlinovač nemá, vloží nádobu so zmesou do mrazničky. Každých 15 minút zmrzlinu vyberte a intenzívne premiešajte, aby sa v nej nerobili kryštáliky ľadu.
- Zmrzlinu podávajte jemne posypanú bazalkovým cukrom a nadrobno nasekanými cukríkmi Haribo Grapefruit.
Produktový tip Haribo Grapefruit
V novom balení cukríkov Haribo nájdete zmiešané chute toho najšťavnatejšieho citrusového plodu – grapefruitu. Užite si trojuholníčky zo želtíny v dvoch rôznych príchutiach. Ružové pripomínajú sladkú chuť červeného grepu, zatiaľ čo v tých bielych je cítiť tradičnú chuť s trochou štipľavosti. Pre vyrovnanie chutí sú obe varianty obalené v jemnom cukre. Nenechajte sa dobehnúť chuťou na sladké a osviežte sa novinkou Haribo Grapefruit!
Reklamný článok