Up Slovensko patrí na Slovensku medzi najväčšie spoločnosti v oblasti poskytovania stravných lístkov. Jej služby môžu zamestnávatelia a SZČO využívať už od roku 1994, gastráčmi s označením Déjeuner je možné v súčasnosti platiť vo viac ako 18-tisíc stravovacích zariadení na celom území republiky a okrem toho v ponuke nechýbajú ani darčekové, relaxačné či zdravotné kupóny. Spoločnosť neustále inovuje svoje služby vpred a uľahčuje život zamestnávateľom i zamestnancom.
Stravné lístky v roku 2020
Rok 2020 nie je výnimkou a i tentokrát predstavila spoločnosť Up Slovensko novú edíciu populárnych gastrolístkov. Elegantnú zlato-hnedú farebnú kombináciu nahradil žiarivý zelený odtieň. Rovnako sa zmenil i vizuál – usmiatu obedujúcu dámu vystriedala partia štyroch priateľov.
Už samozrejmosťou sú ochranné prvky alebo aj pravý horný roh slúžiaci ako objednávkový lístok v podnikoch, ktoré fungujú na tomto spôsobe výdaja obedov. Novinkou však je skrátenie názvu, namiesto dlhého štvorslovného označenia sa gastrolístky Up budú v roku 2020 volať iba „Up Déjeuner“. Hoci sa používatelia s nimi mohli stretnúť už v septembri roka 2019, ich platnosť je do 31. decembra 2020.
Ako funguje stravovacia karta
Je rok 2020 a mnoho služieb mení svoju formu, čoraz častejšie do digitálnej a funkčnejšej podoby. Výnimkou nie sú ani gastrolístky, namiesto ktorých si záujemcovia môžu zvoliť ich elektronický variant – stravovaciu kartu. Táto možnosť je v ponuke už niekoľko rokov, no vďaka dobe, v ktorej hrajú technológie prím, je o ňu čoraz väčší záujem.
Ako stravovacia karta funguje? Veľmi podobne ako štandardné bankové karty – je ňou možné platiť kontaktne so zadaním PIN kódu, ale i bezkontaktne, a to až do výšky 50 €. Keďže karta slúži na zabezpečenie stravovania, tak používatelia touto kartou uhradia iba účet za jedlo a nealkoholické nápoje. Okrem reštaurácií, bistier či jedální je stravovacou kartou možné platiť i v obchodných reťazcoch.
Výhody stravovacej karty
Značnou výhodou stravovacej karty oproti papierovým gastrolístkom je, že používateľ vždy uhradí presnú sumu a môže ňou zaplatiť účet v hodnote už od 0,01 €. Tiež sa nemusí báť, že sa mu karta roztrhá alebo premočí, ako tomu často bývalo pri klasických gastráčoch.
Stravovacia karta prináša výhody i samotným zamestnávateľom: výrazne zjednodušuje proces administrácie a odpadá fyzická distribúcia – dobíjanie kreditov prebieha online. I zamestnanci majú prístup do svojho online účtu, kde si môžu kontrolovať stav kreditu a evidenciu transakcií, vďaka čomu majú lepší prehľad o svojich výdavkoch. I to sú dôvody, vďaka ktorým bude stále viac používateľov siahať po stravovacej karte Up.
Zaujíma vás, ako vymeniť papierové stravné lístky za stravovaciu kartu Up? Navštívte stránku www.up-slovensko.sk a dozviete sa viac.