Súčasným trendom v potravinárstve je čerstvosť. Z rôznych prieskumov vychádza, že Slováci už nehľadia v prvom rade na cenu, ale najmä na kvalitu a čerstvosť. A hoci donedávna prevažoval názor, že kvalitné nepasterizované pivo vedia vyrobiť len malé, resp. reštauračné pivovary, ktoré navaria len toľko piva, koľko hneď predajú, dobrý veľký pivovar dokáže to isté.
Potvrdzuje to plzenská značka Gambrinus, ktorá vie, vďaka unikátnej technológii mikrofiltrácie v záverečnej fáze výroby, načapovať nepasterizované pivo s plnou a sviežou chuťou v každej dobrej pivárni po celom Slovensku. Slováci pritom zatiaľ nemali až toľko príležitostí oceniť jeho prednosti. Podľa prieskumu plzenského pivovaru Gambrinus len 49 % ho niekedy v živote ochutnalo a dokonca 14 % Slovákov vôbec nepasterizované pivo nepozná.
Nepasterizovaný Gambrinus sa varí tým istým spôsobom ako ostatné varianty, len tesne pred stáčaním do sudov prechádza mikrofiltráciou, čím je zaistená potrebná trvanlivosť a zároveň uchovaná plná živá chuť. Väčšina pivovarov svoje sudové pivá z dôvodu dlhšej trvanlivosti stabilizuje prietokovým pastérom.
Pivovar Gambrinus razí dlhodobý zámer pre posilnenie návštevnosti českých a slovenských reštaurácií a pivární. Preto v jeho portfóliu figuruje Nepasterizovaný Gambrinus, ktorý je v ponuke len v čapovanej podobe a exkluzívne ho tak môžu ochutnať spotrebitelia v reštauráciách a pivárňach.
V našej redakcii sme si pre našich čitateľov pripravili v spolupráci so značkou Gambrinus zaujímavú súťaž s dvomi cenami. Jeden výherca sa bude tešiť z trička a krígľa Gambrinus a druhý výherca dostane 2 tričká tejto značky. Na to, aby ste boli zaradení do žrebovania stačí odpovedať na našu súťažnú otázku. Veríme, že nájsť správnu odpoveď pre vás nebude vôbec náročné.
Súťažná otázka: Ako sa volá unikátna technológia plzenského pivovaru Gambrinus, vďaka ktorej distribuuje do všetkých prevádzok výlučne nepasterizované pivo?
Súťaž trvá od 17.8.2017 – 31.8.2017
Súťaž ukončená
Výhercovia:
Tomáš A.
Erik K.