Hovorí sa, že nič nie je viac sexi, ako keď muž varí. Prečo to nevyužiť vo svoj prospech? Tieto dve jedlá zvládne každý začiatočník, a čo bude nasledovať po romantickej večeri, na to vám už návod poskytnúť nemusíme…
Špagety s omáčkou z mletého mäsa
Postup je veľmi jednoduchý. Do vriacej osolenej vody s pár kvapkami oleja vložte cestoviny a varte ich tak dlho, ako to odporúča výrobca, potom ich pomocou sitka sceďte pod prúdom vody. Na panvici pokvapkanej olejom usmažte jednu väčšiu cibuľku nakrájanú na kocky. Keď cibuľa zmení farbu na zlatistú, je čas trochu opražiť 0,5 kg mletého mäsa. Mäso podľa chuti osoľte, pridajte trošku mletého čierneho korenia a chuť celému pokrmu dodá bazalka (zoženiete ju čerstvú v kvetináči alebo sušenú). Ďalej si nakrájajte na maličké kúsky 1 papriku, 1 – 2 paradajky a asi 3 – 4 stredne veľké strúčiky cesnaku. Pridajte ich k mäsu a zalejte s 0,5 l paradajkového pretlaku, prípadne dolejte vodu na zriedenie. Ak chcete, môžete pridať aj tavený či strúhaný syr a trocha cukru. Povarte zhruba 30 minút, servírujte teplé, poprášené nastrúhaným syrom, napr. parmezánom. To bude mňamka!
Pečený losos v medovo-horčicovej marináde
Extra jednoduché a luxusné jedlo aj pre náročné dámy, ktoré prihliadajú na zdravé stravovanie, prípadne štíhlu líniu. Postup je takýto: Filety čerstvého lososa uložte na plech a osoľte. Medzitým si môžete zapnúť rúru na 180 stupňov, spodný a vrchný ohrev (alebo aj teplovzdušnú funkciu). V miske si pripravte marinádu, a to tak, že zmiešate med a horčicu v takom pomere, aby sa zakryli pláty ryby, a, pravdaže, aby to bolo hlavne chutné. Potom zmesou potrite lososa a posypte ho pomletými vlašskými orechmi. Pripravené filety dajte piecť na približne 15 – 20 minút. Ako prílohu môžete podávať opečené bagetky, šalát, zemiaky.
Dobrú chuť a hlavne – aby všetko išlo (vyšlo) podľa predstáv!
FOTO: pexels.com